ua en ru

У Болівії висунули звинувачення підозрюваним у вбивстві заступника голови МВС

У Болівії висунули звинувачення підозрюваним у вбивстві заступника голови МВС Фото: підозрюваним у вбивстві віце-міністра МВС Болівії висунули звинувачення

Серед обвинувачених і глава Нацфедерації шахтарських кооперативів Карлос Мамані

У Болівії прокурорська комісія з розслідування обставин вбивства заступника міністра МВС Болівії Родольфо Ільянеса в суботу, 27 серпня, висунула звинувачення в причетності до злочину групі громадян, в тому числі і голові Національної федерації шахтарських кооперативів (Fedcomin) країни Карлосу Мамані. Про це повідомляє місцеве агентство ABI.

"Звинувачення висунуті кільком людям, у тому числі Карлосу Кастро Мануелю, Хуліану Пінто Кондорі і Карлосу Мамані Копе, основному керівнику Fedcomin, повністю викритим як виконавці і організатори вбивства", - йдеться в заяві прокурора Ла-Паса Едвіна Бланко.


За даними слідства, обвинувачені разом зі ще сотнею шахтарів викрали Ільянеса, щоб відвезти його в селище Белен, а потім побили до смерті.

Зараз трьох основних обвинувачених затримано.

Зазначимо, Ільянес приїхав у четвер в район міста Пандуро для переговорів з шахтарями, які протестували проти змін до закону про кооперативи, був ними захоплений і пізніше убитий.

Нагадаємо, у Болівії в результаті вбивства 55-річного заступника міністра внутрішніх справ країни Родольфо Ильянеса поліція затримала понад 40 осіб.