ua en ru

Болгарія просить у ЄС 6 млн дол. на утримання біженців

Уряд Болгарії звернулося до керівництва ЄС за матеріальною допомогою, щоб полегшити тягар фінансового навантаження утримання біженців, що ринули потоком в країну з охопленої війною Сирії. У понеділок Болгарія заявила, що розраховує отримати від європейського блоку 6 млн дол. в якості допомоги, щоб покрити витрати, пов'язані з доглядом за більш ніж 4400 сирійськими громадянами і більше 2 тис. інших іноземців, повідомляє "Росія 24".

За оцінками міністра внутрішніх справ Болгарії Цветлина Йовчева, на болгарській території до кінця поточного року буде понад 11 тис. нелегальних іммігрантів. Більшість з них вважаються законними біженцями, вірменами з розорених війнами країн, в основному з Сирії. Однак для всіх вимушених іммігрантів закритий шлях до ЄС.

"Ми закликаємо ЄС створити єдину європейську політику щодо біженців, щоб зміцнити солідарність, а також надати можливість пропорційного переселення біженців в інші регіони Європи", - заявив Йовчев після позачергового засідання уряду щодо біженців.

Болгарія - найбідніша держава ЄС за рівнем доходів і обсягом ВВП. Уряд країни вже заявив, що на кордоні з Туреччиною вже почалося будівництво нових огорож довжиною в 30 км.