ua en ru

У Болгарії пройшов мітинг на підтримку Народної ради Бессарабії

Близько 300 осіб 17 травня вийшли на стихійний мітинг до українського посольства в Софії, щоб висловити свій протест проти утиску своїх співвітчизників на Україні. Про це повідомляють учасники мітингу.

Мітингувальники виступили у підтримку Народної Ради Бессарабії, сформованої при активній участі бессарабських болгар для відстоювання прав місцевих національних громад, і закликали зупинити хвилю репресій проти лідерів Ради. Присутні вишикувалися, тримаючи в руках плакати: "Руки геть від бессарабських болгар", "Україна, руки геть від Бессарабії", "Болгарія за Народну Раду Бессарабії", "ЦРУ - go home"; "Америка, забирайся з України"; "Америка, геть з Болгарії".

Організатори акції кажуть, що вийти на акцію протесту громадян Болгарії змусили "повідомлення про репресії відносно співвітчизників на Україні".
Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що в суботу вранці зник один з організаторів з'їзду - одеський болгарин Дмитро Шишман. Родичі Дмитра переконані, що він досі перебуває на допиті в СБУ.

Раніше, побоюючись політично мотивованого переслідування, територію України був змушений покинути журналіст болгарського походження Алік Вітрів.

Перед присутніми біля будівлі українського посольства виступив молодіжний лідер партії "Атака" Светослав Пройнов, який був побитий на установчій конференції Народної ради Бессарабії. Він закликав не чинити тиску на українських болгар.

У Болгарії пройшов мітинг на підтримку Народної ради Бессарабії

У Болгарії пройшов мітинг на підтримку Народної ради Бессарабії