ua en ru

Більше третини виборців округу №11 віддали б свої голоси за Домбровського, - соцопитування

Якби вибори до Верховної Ради України відбулись найближчої неділі, то відповідно до результатів опитування в окрузі №11 (Вінницька обл.) найбільше прихильників мав б Олександр Домбровський - 37,2%. Такі дані отримані в рамках опитування, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень "СОЦИС" щодо визначення електоральних намірів виборців округу.

Істотно відстає від нього за рівнем підтримки виборців Наталія Солейко (ВО "Батьківщина"), за яку б віддали голоси 7,3% опитаних та Валерій Бевз (Комуністична партія) - 6,7%.

Більше третини виборців - 37,4% заявляють, що не знають за якого кандидата віддали б свій голос та чи взагалі прийшли б на вибори.

Щодо політичних уподобань, то електоральні орієнтації виборців округу №11розділилися наступним чином: перше місце займає ВО "Батьківщина", яка отримує 23,8% підтримки виборців. Партія "Удар", на разі, посідає другу позицію - 21,2%. Партія регіонів та ВО "Свобода" також мають достатньо стійку і майже однакову підтримку населення округу - 7,7% та 7,3% відповідно. Комуністична партія України у даному окрузі Вінницької області отримує 6,5% підтримки виборців. Партія "Україна - Вперед!" набирає 3,2% голосів виборців. Інші партії набирають менше трьох відсотків підтримки.

Слід відзначити, що напередодні виборів близько чверті виборців - 25,5% заявляють, що не знають яку б партію вони підтримали та чи взагалі прийдуть на виборчі дільниці в день проведення виборів до Верховної Ради України.

Дослідження було проведене з 27 вересня по 6 жовтня 2012 р. у виборчому окрузі №11 Вінницької області. Загалом було опитано 1 тис. 200 респондентів у віці від 18 років .Похибка вибірки складає 3,1%.

Читайте також: П'ята частина виборців округу №214 віддали б свої голоси за Довгого, - соцопитування

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.