ua en ru

Понад 2 тис. українських військових пройшли підготовку з тактичної медицині, - Богомолець

Понад 2 тис. українських військових пройшли підготовку з тактичної медицині, - Богомолець

Понад 2 тис. українських військовослужбовців пройшли підготовку з тактичної медицині в 12 спеціалізованих військових навчальних закладах. Про це повідомила глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, передає прес-служба Президента України.

Військові вивчили надання домедичної допомоги в умовах ведення бою, дізналися про алгоритм дій у разі поранення і навчилися користуватися сучасними засобами першої допомоги військовим.

За словами Богомолець, до проведення тренінгів були залучені сертифіковані інструктори НАТО і українські фахівці. "Лікарі були навмисно відсторонені від проведення цього курсу. Основне його завдання полягало в тому, щоб навчити офіцерів і солдатів як у випадку поранення надати так званий "золотий" годину часу для пораненого, за який його можна буде доставити в лікувальний заклад, де буде надана кваліфікована медична допомога", - зазначила Богомолець.

Навчання відбувалося в умовах, наближених до реальних, з використанням тренажерів, макетів і муляжів зброї. Програма курсу для кожного навчального закладу передбачала навчання курсантів і офіцерів щодо надання невідкладної медичної і долікарської допомоги потерпілим в результаті бойових дій: обстеження постраждалого, робота з травмами, використання медичних засобів, етапи і методи евакуації і т. д. Курс включав в себе і засвоєння навичок з надання допомоги з використанням будь-яких матеріалів, які є в розпорядженні солдата на полі бою.

Після завершення програми підготовки її випускників були розподілені по військових частинах і підрозділах, де в свою чергу навчають своїх підлеглих надавати медичну допомогу у військово-польових умовах.

Нагадаємо, військові частини і підрозділи ЗСУ забезпечені медмайном на 85%.