ua en ru

Богомолець: в системі охорони здоров'я присутні системна та побутова корупція

Богомолець: в системі охорони здоров'я присутні системна та побутова корупція Фото: Ольга Богомолець

Чиновники зловживають своїм становищем при держзакупівлях

В системі охорони здоров'я присутні системна та побутова види корупції. Про це заявила голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець під час засідання колегії Міністерства охорони здоров'я України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Системна корупція і корупція побутова. Системна корупція пов'язана і з зловживаннями при проведенні державних закупівель, і з написанням клінічних протоколів та законів під замовників-одержувачів кінцевої вигоди, створення несумісних і неконтрольованих баз даних з метою власної наживи з тих грошей, які сплачують у державний бюджет громадяни - платники податків України ", - сказала вона.

У той же час, за її словами, побутова корупція виникає через спроби працівників компенсувати те, що не надає їм держава.

"Побутова корупція або вторинна пов'язана з намаганням медичного персоналу компенсувати те, що не додає їм держава за роботу", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я України незабаром представить нову програму охорони здоров'я.