ua en ru

Богдан написав заяву про відставку з посади голови Офісу президента, - джерело

Богдан написав заяву про відставку з посади голови Офісу президента, - джерело Фото: Андрій Богдан (РБК-Україна)

Богдан залишає Офіс президента через два місяці після призначення

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан написав заяву про відставку. Про це заявили джерела РБК-Україна.

Сам Богдан заявив, що не коментує цю інформацію.

В розпорядженні РБК-Україна з'явилася фотографія заяви на відставку Андрія Богдана, де зазначено, що він просить звільнити його від посади "за власним бажанням з моменту бажання". Однак дата і підпис в ньому відсутні.

Богдан написав заяву про відставку з посади голови Офісу президента, - джерело

Фото: заява Андрія Богдана

Нагадаємо, Богдана призначили главою Адміністрації президента 21 травня 2019 року. Під час кампанії Володимира Зеленського його пов'язували зі штабом майбутнього президента. Богдан також був відомий як юрист олігарха Ігоря Коломойського.

Раніше Андрій Богдан заявив, що мер Києва Віталій Кличко втратив контроль над столицею. За його словами, Кличко повинен сам подати у відставку з посади голови КМДА.

Крім того, Офіс президента України звернувся до Кабміну з проханням внести подання на звільнення Віталія Кличка. Прес-секретар прем'єр-міністра Василь Рябчук підтвердив отримання такого листа від Офісу президента.

в інтерв'ю РБК-Україна голова Офісу президента Андрій Богдан підтвердив, що з мером Києва Віталієм Кличком у них є домовленість, від дотримання якої і буде залежати його подальше перебування на чолі КМДА.

Зазначимо, ідея підвищити Сергія Кизя до посади заступника Генеральної прокуратури України належить главі офісу президента Володимира Зеленського Андрію Богдану.

"Ідея підвищити Кизя до посади заступника, за нашими даними, належить Андрію Богдану, голови офісу президента - після проведення з ним низки зустрічей в ГПУ та АП", - повідомили журналісти.