ua en ru

Богатирьова: Україна та Китай повинні співпрацювати у сфері боротьби з піратством

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) Раїса Богатирьова за дорученням Президента України Віктора Януковича перебуває з робочим візитом у Китайській Народній Республіці. Про це повідомляє прес-служба РНБОУ.
6 грудня відбулася зустріч секретаря РНБОУ з членом Державної Ради КНР, міністром громадської безпеки Китаю Мен Цзяньчжу. Зустріч є продовженням діалогу, започаткованого під час візиту Мен Цзяньчжу до України у вересні ц. р.
Співрозмовники розглянули низку питань двостороннього співробітництва між Україною та Китаєм у контексті нещодавнього підписання главами двох держав спільної декларації про встановлення і розвиток стратегічного партнерства між Україною та КНР. Зокрема, предметну увагу було приділено питанню протидії актуальним викликам і загрозам у глобальному вимірі. Секретар РНБОУ зазначила, що одним із перспективних напрямів взаємодії Києва та Пекіну може стати співпраця у сфері боротьби з піратством.
Крім того, Раїса Богатирьова і Мен Цзяньчжу обговорили перспективи активізації практичної взаємодії між спеціальними органами України (МВС, СБУ, СЗРУ) та Міністерством громадської безпеки КНР. Серед пріоритетних напрямів такої співпраці було названо, зокрема, сферу протидії діяльності міжнародних організованих злочинних угрупувань і терористичних організацій, а також розробку та впровадження в повсякденну практику дієвого механізму обміну актуальною інформацією.