ua en ru

Найбагатший бізнесмен Китаю планує відійти від справ протягом року

Найбагатший бізнесмен Китаю планує відійти від справ протягом року Фото: Лі Кашин (flickr)

Його ймовірним наступником у CK Hutchison Holdings Ltd є його син

Китайський мільярдер Лі Кашин планує піти "на пенсію" з позиції голови глобальної імперії CK Hutchison Holdings. Про це повідомляє The Wall Street Journal, з посиланням на свої джерела.

"Лі Кашин, який протягом десятиліть був одним із найбагатших магнатів у світі, заявив колегам, що він планує піти у відставку в якості голови глобального конгломерату CK Hutchison Holdings Ltd.", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, його наступником може стати його син Віктор. Передати кермо правління мільярдер може протягом року.

Джерела відзначають, що Лі Кашин не має наміру повністю йти з бізнесу. За їхніми словами, він може залишитися в холдингу на посаді старшого радника.

Так, Кашин був на 19 місці в рейтингу мільйонерів за версією Forbes 2017 року і на першому в рейтингу найбагатших людей Гонконгу. Його стан на 20 червня Forbes оцінив в 33,1 млрд доларів, серед азіатських мільярдерів його випереджає лише засновник Alibaba Джек Ма.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що засновник і голова ради директорів онлайн-рітейлера Alibaba Group Джек Ма повернув собі звання найбагатшого бізнесмена Китаю за версією Forbes.