ua en ru

Найбагатші люди світу втратили за день 139 млрд доларів через коронавірус

Найбагатші люди світу втратили за день 139 млрд доларів через коронавірус Ілюстративне фото (flickr)

Найбільше втратили засновник Amazon Джефф Безос і глава LVMH Бернар Арно - по 4,8 млрд доларів кожен

У понеділок, 24 лютого статки 500 найбагатших людей у світі зменшилися на 139 млрд доларів через падіння індексів на фондових біржах на фоні побоювань, пов'язаних з поширенням коронавірусу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Так, вчора, 24 лютого, індекси S&P 500 і Dow Jones за день знизилися більш ніж на 3%. Повідомляється, що це найбільше падіння з 2016 року.

Найбільше грошей втратили засновник Amazon Джефф Безос і глава компанії Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) Бернар Арно - по 4,8 млрд доларів кожен. Ще 4 млрд доларів втратив виконавчий директор Zara і засновник компанії Inditex Амансіо Ортега.

Також повідомляється, що обвал ринку особливо сильно вдарив по акціях операторів круїзних ліній: Carnival Corp., Royal Caribbean Cruises Ltd. і Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. Їхні акції впали приблизно на 9%.

Нагадаємо, вчора глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що новий коронавірус має потенціал пандемії.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що одночасно зі спадом спалаху інфекції в Китаї, нові випадки захворювання почали фіксувати в Європі та на Близькому Сході. Так, за останні кілька днів різко зросла кількість заражених коронавірусом в Італії, Ірані та Південній Кореї. Також китайський вірус виявили в Іраку та Омані.