ua en ru

Найбагатші люди світу за день втратили 114 млрд доларів, - Bloomberg

Найбагатші люди світу за день втратили 114 млрд доларів, - Bloomberg Фото: Уоррен Баффет втратив понад 5 млрд доларів (flickr.com Fortune Live Media)

Більше всіх за день втратили американські мільярдери Баффет і Цукерберг

В результаті великого падіння фондового ринку в США 5 лютого 2018 року 500 найбагатших людей світу втратили 114 млрд доларів, передає Bloomberg з посиланням на дані рейтингу Bloomberg Billionaires Index.

Повідомляється, що від падіння фондового ринку сильніше за всіх постраждав керівник американської інвестиційної компанії Berkshire Hathaway Уоррен Баффет, який за день втратив 5,1 млрд доларів, а його статок скоротився до 85 млрд.

На другому місці за скороченням капіталу в світі за 5 лютого перебуває глава Facebook Марк Цукерберг, який втратив 3,6 млрд доларів (статок скоротився до 74,7 млрд). Далі йдуть найбагатша людина в світі, засновник Amazon Джефф Безос (втратив 3,3 млрд доларів), співзасновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін, які втратили по 2,3 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що промисловий індекс Dow Jones впав більш ніж на 1500 пунктів, продемонструвавши рекордне падіння за день за всю історію. Протягом дня у відсотковому відношенні індекс опустився на 5,8%.