ua en ru

В бойовий склад ВМФ США ввели новий авіаносець

В бойовий склад ВМФ США ввели новий авіаносець Фото: США (pixabay.com)

"Джеральд Форд" названий на честь 38-го президента США

У суботу, 22 липня, президент США Дональд Трамп взяв участь в церемонії введення в бойовий склад новітнього авіаносця "Джеральд Форд". Про це повідомляє DW.

Авіаносець названий на честь 38-го президента США. Церемонія його введення до бойового складу США пройшла на найбільшій в світі військово-морській базі Норфолк, штат Віргінія, що є головною базою Атлантичного флоту ВМС США.

"Американська сталь і американські руки сотворили це стотисячетонное послання світу: американська міць понад усе, і з кожним днем ​​перебування при владі мого уряду ми будемо ставати краще і сильніше", - заявив Трамп.

Як повідомлялося, в червні найбільший корабель Королівського військово-морського флоту Великобританії, авіаносець "Куїн Елізабет" відправився в дослідне плавання.

"Куїн Елізабет" буде проходити випробування протягом декількох років і стане до ладу в 2021 році, коли цей авіаносець візьме участь в навчаннях біля східного узбережжя США. Екіпаж авіаносця спочатку становитиме близько 700 осіб. Потім на його борт прибудуть 40 бойових літаків зі своїми екіпажами.

Очікується, що авіаносець буде знаходитися в розпорядженні Королівського військово-морського флоту близько 50 років.

Нагадаємо, в США опублікували відео випробувань електромагнітної гармати.