ua en ru

Бойовики примушують мешканців Комінтернового скаржитися спостерігачам місії ОБСЄ на ЗСУ

Бойовики примушують мешканців Комінтернового скаржитися спостерігачам місії ОБСЄ на ЗСУ Фото: мешканці Комінтернового

Бойовики намагаються виправдати свій самовільний захід до селища

Бойовики примушують мешканців Комінтернового скаржитися спостерігачам місії ОБСЄ на дії Збройних сил України. Про це йдеться у повідомленні штабу антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

Як зазначається, бойовики вивели із Коментернового техніку та важке озброєння, самі ховаються у домівках місцевих мешканців. Готується чергова провокація із залученням жителів селища.

Повідомляється, що точна чисельність членів проросійських НЗФ, які переховуються у селищі, наразі невідома. Разом з тим, зазначається, що бойовики підготували чергову інформаційну провокацію.

"Представники російсько-терористичних військ примушують мешканців цього населеного пункту, знову ж таки погрожуючи розправою та залякуючи, робити заяви на адресу представників ОБСЄ про те, що ніби то українські військовослужбовці в той час, коли селище ще не контролювалось жодною із сторін, вдавались до неправомірних дії проти жителів Комінтернового. Це абсолютно не відповідає дійсності, адже цей населений пункт розташований у так званій "сірій зоні" і перебування у ньому будь-яких збройних формувань недопустиме відповідно до попередніх домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, організовуючи цю провокацію, бойовики ставлять за мету скомпрометувати українську владу та сили АТО, а також виправдати свій самовільний захід до селища.

Бойовики вивели із Коментернового техніку та важке озброєння, самі ховаються у домівках місцевих мешканців. Готується че...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 24 декабря 2015 г.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що бойовики покинули селище Комінтернове. Проте в ході сьогоднішнього брифінгу представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО, полковник Олександр Мотузяник повідомив, що бойовики не покидали селище Комінтернове Донецької області.