ua en ru

Бойовики не займали позицій біля Водяного Донецької області, - ЗСУ

Бойовики не займали позицій біля Водяного Донецької області, - ЗСУ Фото: Олександр Кіндсфатер спростував захоплення Водяного

Ніяких переміщень та відходів на Маріупольскому напрямку не зафіксовано

На Маріупольскому напрямку не відбулося жодних змін - всі підрозділи Збройних Сил України утримують позиції, ніяких переміщень та відходів не зафіксовано. Про це заявив прес-секретар оперативно-тактичного угрупування "Маріуполь" Олександр Кіндсфатер в ефірі "Громадського".

"Стратегічна ініціатива залишається за українськими підрозділами. Всі спроби загострення ситуації бойовиками залишаються без відповіді. В Маріупольському напрямку зафіксовано 15 обстрілів українських позицій", - зазначив Кіндсфатер.

За його словами, поблизу Мар’їнки, Красногорівки, Водяного та Широкиного бойовики активно застосовують артилерію, міномети, БМП і танки. Найбільшу кількість озброєних провокацій зафіксовано біля Широкиного.

"Наші військовослужбовці утримують позиції і дають гідну відсіч ворогу", - запевнив Кіндсфатер.

Він також додав, що інформація від бойовиків про застосування силами ЗСУ 120-мм і 152-мм мінометів не є дійсною.

Нагадаємо, раніше Головне управління розвідки Міноборони повідомляло, що бойовики в результаті вогневих боїв зайняли позиції в районі селища Водяне Донецької області.