ua en ru

Бойовики замінували "Стирол", - прес-служба компанії

Бойовики замінували хімічний концерн "Стирол" у Горлівці Донецької області.

Бойовики замінували хімічний концерн "Стирол" у Горлівці Донецької області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Дмитра Фірташа, власника холдингової компанії Ostchem, куди входить "Стирол".

"Я категорично засуджую дії озброєних осіб, які сьогодні проникли на територію хімічного концерну "Стирол" у Горлівці, замінували його і висунули вимоги до української влади", - зазначає Фірташ.

За його словами, подібні дії злочинні і безглузді.

"Все великотонажне виробництво, що включає в себе синтез і переробку аміаку, було зупинено 8 травня 2014 року після загострення ситуації в регіоні. На підприємстві немає запасів аміаку та інших вибухонебезпечних речовин. Тому можливі вибухи на території підприємства можуть зруйнувати виробничі цехи, але не призведуть до хімічної аварії з тяжкими наслідками. В цілях безпеки, відразу після отримання інформації про мінування, всі співробітники концерну "Стирол" були евакуйовані з території підприємства", - повідомляє Фірташ.

Нагадаємо, сили АТО борються з бойовиками в Горлівці. В результаті боїв там 27 липня, за даними Донецької обласної державної адміністрації, загинуло 13 осіб, у тому числі дві дитини.