ua en ru

Бойовики вчора 59 раз обстріляли сили АТО

Бойовики вчора 59 раз обстріляли сили АТО Фото: українські військові

Ситуація в зоні АТО загострюється

Бойовики упродовж минулої доби, 18 грудня, 59 раз обстріляли сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою, з певними ознаками ускладнення. Упродовж минулої доби, 18 грудня, бойовики здійснили 59 обстрілу позицій наших військ на значній ділянці розмежування сторін", - йдеться в повідомленні.

Вчора вдень бойовики двічі застосували переносні версії РСЗВ "Град-П" і запустили 7 некерованих реактивних снарядів по позиціях українських військових в районі Троїцького.

Зазначається, що після настання темряви інтенсивність збройних провокацій з боку бойовиків значно зросла.

З 18 години учорашнього дня і по даний час зафіксовано близько 40 обстрілу в бік опорних пунктів сил АТО.

"З 82-мм мінометів бойовики по два рази били в напрямку Зайцево і Красногорівки. Також позиції сил АТО в районі Мар'їнки і Красногорівки ввечері потрапили під інтенсивний прицільний вогонь із стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів і зенітних установок. Заради збереження власного життя та безпеки місцевих жителів українські вояки змушені були відкрити вогонь у відповідь з незапрещенного озброєння, після чого загарбники припинили обстріл", - заявили в штабі.

Крім того, у районі Донецька бойовики зі стрілецької зброї і гранатометів неодноразово били по позиціях сил АТО біля Авдіївки, Пісок і Широкіно.

Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою, з певними ознаками до ускладнення. Впродовж минулої доби, 18 гру...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 18 декабря 2015 г.

Нагадаємо, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков уточнив слова Володимира Путіна про присутність російських військових на Донбасі. Пєсков повідомив, що РФ не направляла військових в Україну, на Донбас їхали добровольці.