ua en ru

Бойовики в зоні АТО обстрілюють школи і дитсадки з метою дискредитації військових, - РНБО

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) бойовики піддають обстрілу школи і дитячі садки з метою дискредитації українських військових.

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) бойовики піддають обстрілу школи і дитячі садки з метою дискредитації українських військових. Про це в ході брифінгу заявив представник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Володимир Чеповий, передає кореспондент РБК-Україна.

"У деяких районах Краматорська бойовики продовжують обстрілювати школи, дитячі садки та лікарні. При цьому використовується терористами зброю, якої немає на озброєнні у Збройних Силах України. Усвідомлюючи, що рівень опору місцевого населення проти злочинних дій російських бойовиків постійно зростає, терористи намагаються дискредитувати українських військових. Так, у Краматорську в наслідок обстрілу з мінометів терористами було пошкоджено будівлю дитячого садка № 88. На щастя, дітей у закладі не було", - заявив Чеповий.

Нагадаємо, увечері 20 червня, Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню силами АТО з метою дати можливість бойовикам роззброїтися.