ua en ru

Бойовики збільшили обстріли на Донбасі, поранено українського військового

Бойовики збільшили обстріли на Донбасі, поранено українського військового Ілюстративне фото (ООС)

За добу бойовики провели 34 обстріли

На Донбасі протягом минулої доби, 17 червня, внаслідок посилених обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації, один український військовий дістав поранення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр операції Об'єднаних сил.

Загалом зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню, з яких дев'ять разів застосувались заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 та 82 мм.

"Противник також обстрілював наших захисників з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - зазначає прес-центр.

Зокрема, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 17 разів обстріляв українські позиції біля н.п. Широкине, Лебединське, Талаківка, Пищевик, Водяне, Павлопіль, Новоселівка Друга, Піски, Авдіївка, Мар'їнка, Опитне.

А в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників були обстріляні 17 разів біля н.п. Південне, Кримське, Попасна, Луганське, Шуми, Новотошківське, Новоолександрівка, Золоте-4.

"За минулу добу один український захисник отримав бойове травмування. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь... За даними розвідки 17 червня три окупанта отримали поранення", - повідомили в ООС.

Від початку поточної доби 18 червня, противник обстріляв українські позиції один раз біля Луганського. Втрат у ЗСУ немає.

Нагадаємо, у штабі операції Об'єднаних сил спростували поширену російськими ЗМІ інформацію про вхід підрозділів Збройних сил України на територію Донецька.