ua en ru

Бойовики за добу 21 раз відкривали вогонь по позиціям українських військових на Донбасі

Бойовики за добу 21 раз відкривали вогонь по позиціям українських військових на Донбасі Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Втрат серед українських військовослужбовців немає

Бойовики упродовж минулої доби, 17 вересня, 21 раз відкривали вогонь по позиціям українських військових в зоні проведення операції Об’єднаних сил (ООС). Про це йдеться у повідомленні прес-служби ООС на сторінці у Facebook.

При цьому, як зазначається, противник 2 рази застосував озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

Так, протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Луганське, Світлодарськ, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

Окрім того, бойовики вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Бойовики за добу 21 раз відкривали вогонь по позиціям українських військових на Донбасі

"З мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Лебединське. Опорні пункти наших військ біля Павлополя противник також обстріляв із міномету 120-го калібру", - йдеться у повідомленні.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі у районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС) протягом дня понеділка, 17 вересня, бойовики здійснили 5 обстрілів українських позицій.

Зазначається, що противник вів прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. При цьому озброєння, заборонене мінськими домовленостями, бойовики не застосовували.

РБК-Україна також писало, що бойовики за добу 16 вересня 30 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Жоден з українських військовослужбовців не загинув.