ua en ru

Бойовики прагнуть до початку зими зруйнувати якомога більше об’єктів інфраструктури, - СЦКК

Бойовики прагнуть до початку зими зруйнувати якомога більше об’єктів інфраструктури, - СЦКК Фото: Борис Кременецький

Спроби бойовиків дестабілізувати обстановку на Донбасі не припиняються

Глава Української сторони в Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК), генерал-майор Борис Кременецький вважає, що основна тактика бойовиків на Донбасі полягає у тому, щоб до початку зими зруйнувати якомога більше об'єктів критичної інфраструктури та поставити регіон на межу гуманітарної катастрофи. Про це у Facebook повідомляє прес-центр антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

"Бойовики намагаються не лише зруйнувати якомога більше об'єктів критичної інфраструктури, але й перешкодити проведенню на них ремонтно-відновлювальних робіт. Для цього вони вдаються до провокативних обстрілів ремонтників", - йдеться у повідомлені.

Генерал-майор Борис Кременецький: тактика бойовиків – до початку зими зруйнувати якомога більше об’єктів критичної інфра...

Posted by Прес-центр АТО on 8 августа 2015 г.

Зокрема, у якості прикладів наводяться обстріли 7 серпня в районі н.п. Спартак, а також Шахти Бутовка, району Старої Авдіївки та робочих бригад, які відновлювали залізничні колії та водогін на станції Майорськ.

Повідомляється, що під час проведення ремонту одної з трьох гілок водогону в районі н.п. Спартак, що на західній околиці Донецька, бойовики демонстративно обстріляли ремонтників комунального підприємства "Вода Донбасу" та спостерігачів СММ ОБСЄ.

"У цьому обстрілі (водогону в районі н.п. Спартак, - ред.) бойовики традиційно звинуватили ЗСУ. Водночас спостерігачі СЦКК та СММ ОБСЄ, які знаходилися на спостережному пункті "Авдіївка", навпроти Спартака, будь-яких вихідних пострілів з боку позицій ЗСУ на той час не спостерігали", - повідомляють у штабі АТО.

"Спроби незаконних збройних формувань дестабілізувати обстановку на Сході України не припиняються... Напередодні опалювального сезону бойовики намагаються зруйнувати якомога більше об'єктів критичної інфраструктури - комунікацій, мереж, житлових та промислових споруд, тим самим спровокувати загострення соціальної обстановки та врешті решт гуманітарну катастрофу", - підкреслив Кременецький.

Нагадаємо, 6 серпня українську сторону в Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) очолив генерал-майор Борис Кременецький.