ua en ru

Бойовики зірвали святкове перемир’я, є поранений

Бойовики зірвали святкове перемир’я, є поранений Фото: гелікоптер ЗСУ (facebook.com/theministryofdefence.ua)

Пораненого військовослужбовця у важкому стані доставлено до військово-медичного закладу

Підтримувані Росією бойовики в зоні антитерористичної операції 7 січня 2018 року близько 21:00 зірвали святкове перемир’я провокаційним прицільним обстрілом Верхньоторецького на Донецькому напрямку. Про цеповідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу 8 січня.

За його словами, загалом минулої доби вздовж усієї лінії зіткнення терористи провели один прицільний обстріл позицій Збройних сил України.

"Незаконні збройні формування випустили по наших позиціях 15 мін калібру 82 мм та здійснювали вогневий вплив зі стрілецької зброї тривалістю понад півгодини", - доповів речник АТО.

При цьому він запевнив, що ЗСУ дотримувалися взятих зобов’язань щодо повного припинення вогню і не відкривали вогонь у відповідь.

"У результаті обстрілів бойовиків жоден військовослужбовець ЗСУ не загинув. Один український військовий отримав поранення внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрою неподалік Лопаскіного. Пораненого у важкому стані доставлено до військово-медичного закладу, де йому зараз надають необхідну допомогу", - розповів Мотузяник.

Бойовики зірвали святкове перемир’я, є пораненийФото: ситуація в зоні АТО (uacrisis.org)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі майже добу протрималося різдвяне перемир'я.