ua en ru

Бойовики приховано зосереджують військову техніку й озброєння на Донбасі, - СЦКК

Бойовики приховано зосереджують військову техніку й озброєння на Донбасі, - СЦКК Фото: російська техніка (mil.ru)

Терористи для цього використовують "режим всеохоплюючого перемир’я"

Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики окупаційної адміністрації РФ, використовуючи "режим всеохоплюючого перемир’я", встановлений із 00.01 05 березня, в порушення Мінських домовленостей продовжують приховано зосереджувати військову техніку та озброєння на тимчасово непідконтрольній території уряду України. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Зокрема зазначено, що спостерігачами СММ ОБСЄ в районі населеного пункту Бугаївка Луганської області було виявлено 15 одиниць буксируваної артилерії різного калібру, а на південний схід від населеного пункту Кузнеці Місією було зафіксовано свіжі сліди важких вантажівок на обох смугах руху автодороги, що веде до кордону з РФ.

"Бойовики НЗФ продовжують обладнувати свої фортифікаційні спорудження на непідконтрольних урядові України територіях Донецької області.
Так, на основі даних повітряного спостереження, виявлено нещодавно обладнані бойовиками позиції, протяжністю близько 150 метрів на південний захід від населеного пункту Зайцеве, фортифікаційні укріплення протяжністю близько 400 метрів, що проходять поблизу залізничного полотна на північ від населеного пункту Горлівка, та північніше населеного пункту Докучаєвськ", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК: Використовуючи «режим всеохоплюючого перемир’я» бойовики приховано зосереджують військову...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 10 березень 2018 р.

Окрім того, за попередньою інформацією, поруч із залізничною станцією по вулиці Л. Макієвської у м. Дебальцево було виявлено 2 одиниці САУ.

"Українська сторона СЦКК зазначає: подібні дії з боку окупаційної адміністрації Росії слід розцінювати як черговий етап підготовки засобів вогневого ураження до їхнього застосування по позиціях Збройних Сил України та по мирному населенню Донбасу в порушення Мінських домовленостей", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі вздовж лінії зіткнення за період із 19 лютого до 4 березня 2018 року місія СММ ОБСЄ зафіксувала вибухи з забороненого Мінськими домовленностями озброєння, були також помічені гаубиці.