ua en ru

В районі Попасної зафіксовані вибухи з забороненого озброєння, - ОБСЄ

В районі Попасної зафіксовані вибухи з забороненого озброєння, - ОБСЄ Фото: спостерігачі ОБСЄ (facebook.com/oscesmm)

Також, вибухи відбулися поблизу Світлодарська

На Донбасі уздовж лінії зіткнення за період із 19 лютого до 4 березня 2018 року місія СММ ОБСЄ зафіксувала вибухи з забороненого Мінськими домовленностями озброєння, були також помічені гаубиці. Про це йдеться у звіті про роботу ОБСЄ станом на 7 березня 2018 року.

"Місія фіксувала локальні спалахи насильства, зокрема в районі Попасної-­ Первомайська на заході Луганської області. Саме тут протягом першого тижня звітного періоду було сконцентровано майже 90% усіх вибухів, спричинених вогнем з озброєння, яке повинно бути відведеним відповідно до Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, наступного тижня більшість таких вибухів була зареєстрована у районах на південь і південний схід від Світлодарська.

Також 23 лютого на передовій патрульній базі поблизу Попасної спостерігачі чули 10 вибухів, оцінених як постріли зі 120-мм міномета.

"Озброєні чоловіки в прикордонних з Російською Федерацією районах Луганської області, які не контролюються урядом, неодноразово відмовляли в доступі до чотирьох місць. До одного з таких місць поблизу Вознесенівки Місія не може потрапити з 15 лютого, а до селища Сєдового, що на півдні Донецької області, - з квітня 2017 року", - додають у повідомленні.

По безпілотних літальних апаратах ОБСЄ 10 разів стріляли зі стрілецької зброї, зокрема двічі протягом звітного періоду. Зокрема, 26 лютого безпосередньо перед нападом камера на БПЛА зафіксувала 4 самохідні гаубиці, розміщені з порушенням ліній відведення у непідконтрольному урядові н. п. Сарабаш Донецької області.

Нагадаємо, за минулу добу, 8 березня, внаслідок обстрілу позицій Збройних сил України у зоні АТО загинув один український військовий.