ua en ru

Бойовики поширюють фейки про обстріл Луганська силами АТО, - штаб

Бойовики поширюють фейки про обстріл Луганська силами АТО, - штаб Фото: бойовики на Донбасі (twitter.com/DubovoySlavyans)

За даними розвідки, вибухи на околиці Луганська спровокувала пожежа

Проросійські бойовики на Донбасі поширюють фейки про обстріл окупованого Луганська нібито силами антитерористичної операції. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО в Facebook.

Повідомляється, що сьогодні в підконтрольних окупаційній адміністрації ЗМІ поширюються дані про нібито обстріл українськими військовими району Луганська, де проходить підготовка техніки противника до "військового параду". Українська сторона називає цю інформацію "черговою невдалою спробою" скомпрометувати сили АТО і приховати від кураторів справжні причини інциденту.

"За даними розвідки штабу АТО, в зазначеному районі зосередження військової техніки, яке ще кілька днів тому фіксували спостерігачі СММ ОБСЄ, сталося загоряння автомобіля, від якого пожежа перекинулася на іншу техніку. Імовірно, один з автомобілів був завантажений боєприпасами, які здетонували при пожежі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що розвідка противника не фіксувала пересування артилерійських підрозділів сил АТО в зазначений період. Також не фіксували пересування українських підрозділів напередодні інциденту і представники спостережної місії ОБСЄ.

Прес-центр штабу АТО повідомляє: Сьогодні у засобах масової інформації, підконтрольних окупаційній адміністрації РФ,...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 17 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про загострення ситуації на лінії розмежування на Донбасі. Зокрема, бойовики активізували обстріл Зайцевого з забороненої мінськими угодами зброї.