ua en ru

Бойовики розповсюджують фейки про обстріли блокпостів, - СЦКК

Бойовики розповсюджують фейки про обстріли блокпостів, - СЦКК Фото: Станиця Луганська (facebook.com/ato.news)

Терористи мають на меті "звинуватити в обстрілах підрозділи ЗСУ"

Підтримувані Росією бойовики на Донбасі поширюють фальсифікації щодо обстрілів із боку Збройних Сил України, які можуть загрожувати життю цивільного населення в районах контрольних пунктів в'їзду-виїзду, розташованих на підконтрольній Україні території. Про це з посиланням на заяву української сторони СЦКК повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Зокрема зазначено, що 21 вересня уповноважений представник ОРЛО у Мінську Владислав Дейнего та спікер НЗФ ОРЛО Андрій Марочко перебували в районі Станиці Луганської, де відвідали місцеве КПВВ. Там вони заявили, що українські силовики "навмисно створюють скупчення людей, яке може призвести до непередбачуваних наслідків", та що "прикордонники на боці ОРЛО не встигатимуть перевіряти документи і припускатимуться помилок".

"Таким чином українські силовики готують умови для закидання на територію ОРЛО так званих агентів спецслужб", - заявив Марочко.

Водночас у СЦКК заявляють, що звинувачення ватажків незаконних збройних формувань ОРЛО у порушенні регламенту роботи КПВВ "Майорськ" із українського боку не мають під собою жодного логічного обґрунтування.

"Пропуск у вечірній час у "сіру" зону КПВВ великої кількості цивільних осіб та автомобілів із території, непідконтрольній Україні, є заздалегідь спланованою провокацією. Використання НЗФ ОРЛО цивільних осіб переслідує певну мету: створити умови для звинувачень української сторони та Держприкордослужби, а коли опиняться в "сірій" зоні, розпочати обстріл позицій ЗСУ в районах, які розташовані поблизу КПВВ "Майорськ", - заявили в СЦКК.

КЕРІВНИЦТВО ОРЛО ОПРИЛЮДНЮЄ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ЩОДО ОБСТРІЛІВ НЗФ В РАЙОНАХ КПВВ, РОЗТАШОВАНОГО В СТАНИЦІ ЛУГАНСЬКІЙ Українсь...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 23 вересня 2017 р.

Там також додали, що терористи мають на меті "звинуватити в обстрілах підрозділи ЗСУ".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підтримувані Росією бойовики обстріляли житлові будинки селищ Зайцеве і Гранітне Донецької області.