ua en ru

Бойовики намагаються повернути позиції на напрямку Новосвітлівка-Хрящувате, - ІО

Бойовики намагаються повернути позиції на напрямку Новосвітлівка-Хрящувате (Луганська область).

Бойовики намагаються повернути позиції на напрямку Новосвітлівка-Хрящувате (Луганська область). Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук.

"Бойовики, задіявши резерви, що включають важку бронетехніку, і діючи від н.п. Молодогвардійськ, намагалися повернути втрачені раніше позиції на напрямку Новосвітлівка-Хрящувате, однак безуспішно. Сили АТО закріпилися на рубежах у даному районі, забезпечуючи свій контроль над стратегічно важливою трасою М-04, та забезпечуючи собі подальшу можливість для виходу в передмістя Луганська з півдня з розблокуванням Луганського аеропорту, де тримають оборону наші підрозділи", - написав Тимчук.

Він додав, що одночасно тривають бої в районі Луганська, де раніше сили АТО провели підготовчі дії для звільнення міста.

"Не менш активні дії зробили бойовики в районі траси Н21, на напрямку Шахтарськ-Сніжне, намагаючись відновити маршрут постачання свого угруповання у районі Донецька. Ці контратаки були відображені силами АТО, однак і подальші дії наших сил в цьому районі були заблоковані діями супротивник", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, 14 серпня сили АТО звільнили від бойовиків смт Новосвітлівка Краснодонського району.