ua en ru

Бойовики не допустили місію ОБСЄ до моніторингу у чотирьох населених пунктах на Донбасі, - СЦКК

Бойовики не допустили місію ОБСЄ до моніторингу у чотирьох населених пунктах на Донбасі, - СЦКК Ілюстративне фото (facebook.com/oscesmm)

Бойовики продовжують перешкоджати діяльності місії ОБСЄ на окупованому Донбасі

Бойовики не допустили спостерігачів місії ОБСЄ до моніторингу у чотирьох населених пунктах на Донбасі. Про це з посиланням на українську сторону СЦКК повідомляє прес-центр операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

Як зазначається, бойовики продовжують порушувати "шкільне перемир'я", обстрілюючи українські позиції, зокрема, і з забороненого мінськими домовленостями озброєння. Крім того, бойовики продовжують перешкоджати діяльності місії ОБСЄ на окупованому Донбасі.

"Окупанти не надали представникам СММ ОБСЄ доступ для проведення моніторингу у районах населених пунктів Заїченко, Безіменне, Вознесенівка та Новоласпа", - йдеться у повідомленні.

Також у СЦКК, посилаючись на звіт місії від 24 вересня, повідомляють, що вчора у Саханці на окупованому Донбасі місія ОБСЄ зафіксувала два міномети "Поднос", встановлені на облаштованій позиції з боєприпасами та підготовлені до використання. А у Золотому ОБСЄ виявила ознаки облаштування бойовиками вогневих позицій. Вказані факти є порушенням мінських домовленостей.

Бойовики не допустили місію ОБСЄ до моніторингу у чотирьох населених пунктах на Донбасі, - СЦКК

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за 24 вересня на Донбасі жоден український військовий не загинув та не отримав поранення.

Крім того, повідомляло, що 23 вересня на Донбасі внаслідок розриву міномету "Молот" поранення отримали двоє військових.