ua en ru

Бойовики продовжують стягують озброєння на Донецькому напрямку, - ІС

Бойовики продовжують стягують озброєння на Донецькому напрямку, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

У Донецьку триває концентрація відразу в декількох "парках бойових машин" бронетехніки і артилерії бойовиків

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) бойовики продовжують стягувати бронетехніку і артилерію на Донецькому напрямку. Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний опір" (ІС) Дмитра Тимчука в Facebook.

"Продовжується висування сил і засобів "бригади" терористів з рубежу Моспине - Комсомольське безпосередньо в "першу лінію". Йде посилення Волноваського напрямку: зазначається перекидання зі складу "бригади" "мотострілецького батальйону" з танковою ротою і засобами ППО в район Новобешеве - Старобешеве - Стила - Комунарівка", - йдеться в повідомленні ІС.

За словами Тимчука, у Донецьку триває концентрація відразу в декількох "парках бойових машин" бронетехніки і артилерії бойовиків. Посилюється група, що оперує у напрямку до н.п.Авдіївка. Зафіксовано перекидання 2-х батарей 122-мм гаубиць Д-30. На схід Пантелеймонівки висунулося близько 2-х танкових рот за підтримки невеликого піхотного підрозділу, всього - до 20 танків, а також кілька БТР і БМП.

"Від Комсомольського в сторону Старогнатівки перекинута танкова рота бойовиків (7 танків), у супроводі вантажного автотранспорту з боєприпасами і спорядженням (4 вантажівки). Фіксується активне підвезення боєприпасів (122-мм реактивні снаряди до РСЗО БМ-21 "Град") у напрямку до н.п.Фрунзе і Жолобок. Перевезення здійснюється по Бахмутській трасі (за добу - 11 од. вантажного автотранспорту з боєприпасами)", - зазначили в ІС.

Через Алчевськ на Стаханов і Первомайськ перекинуто 110-120 бойовиків (зі стрілецькою зброєю, а т.м. станковими гранатометами СПГ-9). У складі групи - 3 одиниці 120-мм мінометів.

Крім того, наголошується, що протягом доби в районі Донецького аеропорту терористи неодноразово відкривали вогонь зі штатного озброєння танків, БТР і БМП, намагаючись завдати вогневе ураження передовим українським підрозділам на їх позиціях.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Российско-террористические войска на Донбассе не прекращают а...

Posted by Dmitry Tymchuk on 22 липня 2015 р.

Нагадаємо, згідно з інформацією штабу АТО, за минулу добу бойовики 86 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі.