ua en ru

Бойовики продовжують стягувати важке озброєння на передову, - ІС

Бойовики продовжують стягувати важке озброєння на передову, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

Бойовики активно застосовувують важку бронетехніку на Донецькому напрямку

Бойовики активно використовують і підтягують в першу лінію важке озброєння, заборонене Мінськоми домовленостями, в тому числі бронетехніку. Про це написав у своєму Facebook лідер групи "Інформаційний опір" (ІС), народний депутат України Дмитро Тимчук.

"У Стаханові, на місцевому стадіоні бойовики організували тимчасовий парк бойових машин. Зафіксовано: 15 МТ-ЛБ (без озброєння), 12 од. колісного транспорту, 2 танки, 2 БМП-2, 4 автозаправника. Техніка продовжує прибувати, за останню добу зафіксовано прибуття ще 5-и одиниць - 1БАТ, 2 БТР-70, 2 БМП-2 ", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в район н.п.Донецьк перекинута батарея (6 установок) 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика" і до 10 одиниць ББМ - 4 БМП-1,2, 3 БТР-80 і 3 МТ-ЛБ, а в районі н.п.Донецк, поблизу шахти №12/18 спостерігається зосередження бронетехніки терористів - 5 танків і 4 ББМ (3 БМП-2 і 1 БТР-80). Техніку маскують і обкопують.

Разом з тим, за інформацією ІС, на Приморському напрямку в районі н.п.Широкіно, Лебединське, Бердянське терористи продовжують вести активні обстріли позицій сил АТО, в т.ч. з 120-мм мінометів.

"У районі н.п.Мар'їнка терористи активно наносили удари відразу декількома вогневими підрозділами 82-мм мінометів, за підтримки АГС-17. Під прикриттям цього вогню бойовики проводили перегрупування своїх передових підрозділів західніше Олександрівки, південніше Мар'їнки і в проміжку між Мар'їнкою та Красногорівкою" , - додали в ІС.

Окрім того, бойовики активно застосовували важку бронетехніку в районі н.п.Опитне, Піски, Кроасногоровка, південніше Авдіївки. На Світлодарському плацдармі бойовики використовують "традиційну" для даного району схему "міномети + танки". Удари в основному наносяться по позиціях сил АТО в районі н.п. Луганське, Миронівське, Новозванівка, рідше - по східних окраїнах Попасної.

"У районі н.п.Кримске, Новотошківка бойовики під прикриттям вогню з 120-мм мінометів і АГС-17 здійснювали спроби інфільтрацією своїх ДРГ та розмінування мінних полів. Крім того, в районі Кримського група з 4-х БМП бойовиків протягом 15 хвилин вела обстріл передових позицій сил АТО. Після декількох прицільних черг з великокаліберних кулеметів бронегруппа відійшла ", - додав лідер ІС.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Группа ИС констатирует, что отвод тяжёлой бронетехники (в пер...

Posted by Дмитрий Тымчук on 29 червня 2015 р.

Нагадаємо, згідно з даними штабу АТО, протягом минулої доби бойовики 83 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції.