ua en ru

Бойовики продовжують блокувати відновлення роботи КПВВ "Золоте"

Бойовики продовжують блокувати відновлення роботи КПВВ "Золоте" Фото: КПВВ "Золоте" в Луганській області (УНІАН)

Терористи запропонували натомість проїзд через неконтрольований пункт пропуску "Ізварине"

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) заявляє, що бойовики на Донбасі продовжують блокувати відновлення роботи контрольного пункту в’їзду-виїзду "Золоте". Про це 10 грудня 2017 року повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу.

"Враховуючи нагальні потреби мешканців регіону, українська сторона Спільного центру запропонувала здійснювати пропуск осіб через контрольний пункт в’їзду та виїзду "Золоте". Натомість ватажки ОРЛО вчергове заблокували зазначену ініціативу і перешкоджають навіть тимчасовому відкриттю підготовленого КПВВ "Золоте", - йдеться в повідомленні.

Водночас, за даними відомства, так зване "керівництво" ОРЛО запропонувало альтернативний варіант - "проїзд через неконтрольований пункт пропуску "Ізварине", де луганчани вимушено долатимуть відстань понад 250 кілометрів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі не відкрили контрольний пункт в'їзду-виїзду "Золоте", і він працює тільки з українського боку.