ua en ru

Бойовики за першу половину ночі 30 раз обстріляли позиції сил АТО, - штаб

Бойовики за першу половину ночі 30 раз обстріляли позиції сил АТО, - штаб Фото: Бойовики на Донбасі

Найбільш "гарячою точкою" був донецький напрямок

Бойовики за першу половину ночі з 5 на 6 червня 30 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО на Facebook.

"Тільки протягом першої половини ночі було зафіксовано близько 30 обстрілів. У більшості випадків з застосуванням артилерійських систем, які заборонені Мінськими домовленостями", - йдеться в повідомленні.

За даними штабу, найбільш "гарячою точкою" був донецький напрямок.

"З артилерії і мінометів ворог стріляв по Пісках, Досвідченому, Шахті Бутівка, Березової, Красногорівці. Найактивніше бойовики обстрілювали позиції українських військ поблизу Старогнатівки, із застосуванням артилерії калібру 122 мм", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, на луганському напрямку поблизу населених пунктів Золоте, Щастя, Кримське бойовики били зі стрілецької зброї і гранатометів. А північ Донецького було зафіксовано використання бойовиками мінометів калібру 120 мм.

"На Артемівському напрямку населений пункт Луганське був обстріляний з РСЗВ "Град" і 120-мм мінометів, а Лозове з 122-мм артилерійських систем. Крім того, в районі Золотого ворог стріляв зі стрілецької зброї, гранатометів і зенітних установок", - відзначили в прес-центрі.

Штаб підкреслив, що з півночі значно зросла кількість випадків застосування реактивних систем залпового вогню.

Ніч з 5 на 6 червня в зоні АТО була неспокійною.Лише впродовж першої половини ночі було зафіксовано близько 30 обстрілі...

Posted by Прес-центр АТО on 5 червня 2015 р.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, штурм Мар'їнки (Донецька область) вдалося відбити завдяки даними розвідки.