ua en ru

Штурм Мар'їнки вдалося відбити завдяки даними розвідки, - полковник АТО

Штурм Мар'їнки вдалося відбити завдяки даними розвідки, - полковник АТО Фото: Мар'їнка Донецької області

У штурмі брав участь посилений мотострілецький батальйон чисельністю до 600 бойовиків

Штурм Мар'їнки (Донецька область) вдалося відбити завдяки даними української розвідки. Про це в ефірі програми Шустер Live сьогодні, 5 червня, заявив заступник командувача антитерористичної операції (АТО) полковник Валентин Федічев.

"За уточненими даними, проти наших двох зведених опорних пунктів штурмові дії здійснював посилений мотострілецький батальйон чисельністю до 600 військовослужбовців. Батальйон був посилений танковою ротою до 10 танків і батареєю реактивної системи залпового вогню. Крім того, дії штурмових груп бойовиків підтримувала артилерія калібру 122 міліметри, 152 міліметра і 120-мм міномет. До цього часу, до початку штурму, вже в спільному координаційному центрі, де присутні і представники російського Генерального штабу, наші військові, туди були запрошені представники ОБСЄ, і було заявлено, що сепаратисти ведуть масований вогонь по Мар'їнці. У нас є дані про зосередження ударного угруповання, тому ми заявили, що якщо російська сторона не припинить цю провокацію, то Україна підведе артилерію, і ми відіб'ємо штурм з використанням артилерії понад 100 мм. Після цього була дана команда про висунення артилерії і висунення резерву", - заявив він.

За словами Федічева, українська розвідка знала про те, що в цьому напрямку зосереджена ударне угруповання для проведення локальної тактичної операції.

"Саме тому і вдалося відбити штурм, значно перевершуючи сили супротивника", - зазначив полковник.

Нагадаємо, за даними Президента України Петра Порошенка, в штурмі Мар'їнки брали участь від 500 до 1 тис. бойовиків.