ua en ru

Бойовики відпрацьовують евакуацію з окупованого Донбасу, - Лисенко

Бойовики відпрацьовують евакуацію з окупованого Донбасу, - Лисенко Фото: Андрій Лисенко (mediarnbo.org)

У Донецьку проводяться навчання з евакуації автобусами командного складу

Бойовики відпрацьовують евакуацію з тимчасово непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської області. Про це заявив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко в ефірі "5 каналу".

"Росія не пустить їх до себе, і ми це розуміємо, і вони це розуміють. Вони проводять навчання з евакуації. Наприклад, в Донецьку вони проводять навчання з евакуації автобусами командного складу. Вивозиться, наприклад, документація та все, що може бути доказами цієї гібридної війни. Розробляються і вже розроблені маршрути вивезення сімей ватажків ОРДЛО і росіян в тому числі", - заявив Лисенко.

За його словами, якщо Росія хоча б протягом декількох днів не буде поставляти на окуповану територію Донбасу боєприпаси, пально-мастильні матеріали і все інше, і якщо хоча б на один день будуть залишені "вікна" неконтрольованої держкордону, то "за цей день і донецькі і луганські бойовики побіжать з України дуже швидко і для цього не потрібно ніяких активних наступальних дій"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за минулу добу, станом на 6:00 6 липня 2017 року, у зоні проведення антитерористичної операції був поранений один український військовий, ще один отримав бойову травму.