ua en ru

Україна чекає на звільнення з полону ще кількох військових

Україна чекає на звільнення з полону ще кількох військових Фото: зустріч полонених (РБК-Україна)

Порошенко звернувся за підтримкою до Української православної церкви

Україна очікує на звільнення із полону бойовиків ще кількох військовослужбовців. Про це передає прес-служба президента України.

Зазначається, що про звільнення полонених йшлося під час зустрічі Порошенка із митрополитом Української Православної церкви Онуфрієм та представником президента у тристоронній контактній групі Іриною Геращенко.

Глава держави подякував українським церквам за підтримку процесу звільнення українських заручників. Порошенко також звернувся до Церкви за підтримкою для тих, хто перебуває на окупованих територіях та в наданні їм гуманітарної допомоги.

"Я буду дуже вітати допомогу Церкви у звільнені політичних в’язнів, які перебувають на території Росії", - додав Порошенко.

Митрополит Онуфрій пообіцяв робити усе від нього залежне для подальшого звільнення українців.

У свою чергу, Ірина Геращенко подякувала президентові за те, що помилував особу, аби сприяти подальшому процесу звільнення українців.

Нагадаємо, як повідомив раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, черговий етап звільнення заручників, котрі незаконно утримуються в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), може відбутися в лютому 2018 року.