ua en ru

Бойовики ЛНР вчинили провокативний обстріл окупованої ними Кадіївки

Бойовики ЛНР вчинили провокативний обстріл окупованої ними Кадіївки Фото: бойовики обстріляли місто у Луганській області, щоб звинуватити українських військових

У колишньому Стаханові зруйновано житлові будинки та міська інфраструктура

Бойовики незаконних збройних формувань (НЗФ) у зоні антитерористичної операції (АТО) в ніч з 1 на 2 серпня 2016 року обстріляли тимчасово окуповане місто Кадіївка (колишній Стаханов) Луганської області, що призвело до руйнування житлових будинків та інфраструктури міста. Про це повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим Бакай, передає прес-центр АТО у Facebook.

"Напередодні засідання тристоронньої контактної групи у форматі Мінських переговорів з метою звинуватити Україну у черговому обстрілі населених пунктів, які тимчасово перебувають під контролем самопроголошених республік ЛНР та ДНР, члени незаконних збройних формувань ОРДО/ОРЛО у ніч з 1 на 2 серпня 2016 року влаштували провокаційний обстріл", - йдеться у повідомленні.


Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК), за підтримки мирних мешканців Кадіївки проаналізувала цю подію і дійшла висновку, що члени НЗФ спочатку використали 82-мм міномети.

На думку українських спеціалістів, обстріл здійснювався хаотично, швидше за все з борту машини, з різних напрямків, що призвело до значного розкидання боєприпасів.

"У даному контексті необхідно відзначити, що найменша відстань до лінії розмежування між підрозділами ЗС України та незаконними збройними формуваннями псевдореспублік становить 18 кілометрів, а 82-мм міномет стріляє на дальність не більше 4 кілометрів", - сказано в повідомленні прес-центру.

Зі слів українських військових, цей провокативний обстріл дав змогу бойовикам відкрити, вже нібито у відповідь, вогонь із 152-мм артилерійських гармат по позиціях Збройних сил України.

Нагадаємо, 2 серпня 2016 року штаб АТО повідомив, що в зоні проведення антитерористичної операції в районі Авдіївки Донецької області загострилася ситуація.