ua en ru

Бойовики обстріляли Зайцеве з "Градів", - штаб АТО

Бойовики обстріляли Зайцеве з "Градів", - штаб АТО Фото: бойовик (youtube.com/Ruptly TV)

Ситуація у районі проведення АТО залишається складною

Бойовики обстріляли оборонні укріплення українських військових довкола Зайцевого (Донецька область) з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Про це йдеться у повідомленні штабу антитерористичної операції (АТО) у Facebook.

Як зазначається, ситуація у зоні АТО залишається складною, бойовики продовжують грубо порушувати режим тиші та вести прицільний вогонь як по позиціях Збройних сил України так і по прифронтових населених пунктах. Зокрема, бойовики застосовують реактивні системи залпового вогню та міномети, заборонені мінськими домовленостями.

"Російсько-терористичні війська в обідню пору з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" обстріляли наші оборонні укріплення довкола Зайцевого. Загалом окупанти випустили тут 20 реактивних снарядів. Окрім того, позиції українських захисників у цьому районі ворог обстрілював із мінометів різних видів та озброєння БМП", - йдеться у повідомленні.

Крім того зазначається, що з важких 120-х мінометів та усього спектру піхотного озброєння, бойовики обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Троїцького, Новотошківського, Новоолександрівки і Новолуганського, а зі стрілецької зброї - неподалік Луганського.

"На Донецькому напрямку окупанти, наражаючи на небезпеку цивільне населення, випустили 7 мін 120-го калібру по населеному пункту Водяне. Наслідки обстрілу з’ясовуються. З мінометів різних видів ворог вів вогонь поблизу Павлополя, Лебединського, Пісків і Кам’янки. Крім того, з гранатометів противник турбував оборонців Авдіївки і Новотроїцького", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що від опівночі бойовики здійснили 21 обстріл позицій сил АТО. У відповідь українські військовослужбовці 14 разів придушували вогневу активність бойовиків.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 19 грудня 2017 ро...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 19 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики ДНР здійснили збройне пограбування помешкання місцевого жителя.