ua en ru

Бойовики обстріляли Станицю Луганську з мінометів, зруйнований будинок, - Москаль

Бойовики обстріляли Станицю Луганську з мінометів, зруйнований будинок, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

Також обстрілу піддався місто Щастя і ТЕС

Бойовики вчора, 13 травня, обстріляли Станицю Луганську з мінометів, зруйнований будинок. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Вчора (13.05), починаючи з 21 години до опівночі, Станиця Луганська та прилегла територія зазнали інтенсивних обстрілу з мінометів, танків і автоматичної зброї. Вогонь вівся з правого берега Сіверського Дінця, окупованого так званої ЛНР. В с. Валуйское, прилеглої до Станиці, снаряд (ймовірно, з танка) потрапив у приватний житловий будинок на вул. Радянської і сильно пошкодив його. Господар будинку, 76-річний чоловік, дивом не постраждав", - йдеться в повідомленні.

За словами Москаля, в самій Станиці снаряди і міни вибухали поблизу опорних пунктів українських військових. Даних про руйнування інфраструктури і постраждалих серед мирного населення і військових не надходило, детальна інформація з'ясовується. Вранці 14 травня в Станиці тихо, пошкоджений обстрілом газопровід був відновлений.

Також бойовики обстріляли ТЕС у місті Щастя, осколками від мін був пошкоджений головний щит диспетчерської, проте станція продовжує працювати в нормальному режимі. Даних про поранених чи загиблих немає.

Бойові дії за вчорашні добу зафіксовано також у Троїцькому (Попаснянського району), околиці якого після 20:00 обстріляли з мінометів, обійшлося без постраждалих.

Нагадаємо, як повідомили в штабі, бойовики не зменшили кількість обстрілу в зоні АТО.