ua en ru

Бойовики обстріляли Авдіївку з танків, - штаб АТО

Бойовики обстріляли Авдіївку з танків, - штаб АТО Фото: АТО на Донбасі

Бойовики 85 разів обстрілювали позиції ЗСУ

Проросійські бойовики минулої доби обстріляли Авдіївку (Донецька область) з танків. Про це йдеться у повідомленні штабу антитерористичної операції (АТО) у Facebook.

Загалом, як повідомляють у штабі, за минулу добу російські окупаційні війська 85 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО на Донбасі. Зокрема, 38 разів на Донецькому, 22 на Маріупольському та 25 на Луганському напрямках.


"На Донецькому напрямку супротивник ще до світанку бив з важкої артилерії калібру 122 мм по Троїцькому та Луганському. По всій лінії розмежування цього напрямку: Невельське - Авдіївська промзона - Світлодарська дуга, ворог вів обстріли зі 120 та 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, Авдіївку супротивник розстріляв з танків, а у Луганському застосував бойові машини піхоти. Ближче до опівночі окупанти випустили біля шести десятків артилерійських снарядів по Семигір'ю, застосувавши калібр 152 мм", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на Маріупольському напрямку бойовики із 122 мм самохідних установок випустив понад сотню снарядів по Широкиному. По позиціях у Новогригорівці, Широкиному та Старогнатівці противник вів вогонь з мінометів 120 калібру, по Мар’їнці та Красногорівці застосував калібр 82 мм, у Водяному, Широкиному та Павлополі стріляв з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Як зазначається, поблизу Мар’їнки окупанти задіяли БТР. Ворожі снайпери активізувалися під Мар’їнкою та Новотроїцьким.

"На Луганщині противник з важкої артилерії калібру 152 мм розстрілював позиції у Калиново-Попасному, Новозванівці, Жолобку та Новотошківську, при обстрілі Кримського застосував 122 мм калібр. По Кримському, Попасній та Станиці Луганській ворог вів мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь, у Новоолександрівці та Золотому вогонь відкривав з гранатометів та кулеметів великого калібру", - повідомляють у штабі.

Також повідомляється, що поблизу Кримського окупанти до того ж застосували танки, а в Станиці Луганській бойові машини піхоти. В районі Новоолександрівки проявив себе снайпер.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 06:00 25 серпня 2016 року: За минулу добу російські окупаційні війська 85 раз...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 24 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора бойовики обстріляли Попасну з артилерії, поліція кваліфікувала подію як теракт.