ua en ru

Бойовики в новорічну ніч активізували обстріли сил АТО

Бойовики в новорічну ніч активізували обстріли сил АТО Фото: українські військові

За ніч бойовики 15 раз обстріляли позиції українських військових

Бойовики у новорічну ніч з 31 грудня 2015 року на 1 січня 2016 року активізували обстріли сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Бойовики проросійських незаконних збройних формувань, очевидно, чекали завершення терміну Мінських домовленостей. Не вплинули на загарбників навіть угоди в рамках переговорів Нормандської четвірки.
Протягом доби, що минула, бандити 22 рази вдалися до збройних провокацій проти сил АТО", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, повідомляють у прес-центрі, вчора ввечері бойовики зі стрілецької зброї, автоматичних станкових гранатометів і мінометів калібру 120 мм, які заборонені Мінськими домовленостями, прицільно били по українським військовим біля Авдіївки.

Крім того, з 82-мм мінометів проросійські бойовики обстріляли позиції українських вояків в Пісках.

"Також на Донеччині бойовики не припиняють здійснювати провокаційні обстріли з великокаліберних кулеметів і гранатометів біля Пісків, Опитного, Новгородського та Авдіївки. На Луганщині з автоматичних гранатометів станкових бандити обстріляли наші позиції поблизу Щастя, зі стрілецької зброї - в районі Золотого", - повідомляють в штабі АТО.

Починаючи з півночі бойовики з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї прицільно били по українським позиціям на підступах до Мар'їнки.

"Крім того, в перший же день нового 2016 року противник інтенсивно, однак неприцельно бив в районі Опитного, Пісків, Авдіївки, Новгородського, Луганського та Троїцького. В основному ворог застосовував стрілецьку зброю, гранатомети і великокаліберні кулемети. З початку доби зафіксовано 15 епізодів порушення бойовиками умов припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 годину 1.01.2016 року: Бойовики проросійських незаконних збройних формув...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 31 грудня 2015 р.

Нагадаємо, під вечір 31 грудня 2015 р. штаб АТО констатував зниження бойової активності бойовиків на Донбасі.