ua en ru

Бойовики вночі обстріляли підрозділ прикордонників в Луганській області, один прикордонник поранений

Бойовики в ніч на 30 травня здійснили обстріл відділу прикордонної служби "Станично-Луганське", один прикордонник отримав легкі осколкові поранення.

Бойовики в ніч на 30 травня здійснили обстріл відділу прикордонної служби "Станично-Луганське", один прикордонник отримав легкі осколкові поранення. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби (Держприкордонслужба).

"Сьогодні вночі з 00.30 до 02.30 прикордонний підрозділ було атаковано терористами. Вони вели стрілянину з гранатометів і стрілецької зброї. Прикордонники відкрили вогонь по нападниках. Всього відбулося 6 хвиль обстрілу. Один з військовослужбовців отримав легкі осколкові поранення. Також відзначено під'їзд 4 машин швидкої допомоги до місць знаходження бойовиків", - йдеться в повідомленні відомства.

Держприкордонслужба зазначає, що озброєні бойовики готували напад протягом дня 29 травня: "в районі відділу прикордонної служби "Станично-Луганське" відзначалося скупчення озброєних бойовиків у кількості близько 300 осіб. За кілька сотень метрів від підрозділу вони облаштували блокпости і вогневі точки".

Також, прикордонники відзначили, що сьогодні вночі на кордоні з Росією було затримано три автомобілі. Спочатку зупинили Mercedes Vito, який повинен був зустрічати і супроводжувати автомобілі з РФ. А через деякий час затримали дві "Газелі", які рухалися з боку сусідньої держави. В цілому, з автомобілів було вилучено 28 автоматів АК, 6 кулеметів, 3 гранатомета типу "Муха", 4 снайперські гвинтівки і 40 ящиків з боєприпасами і гранатами. Серед пасажирів "Газелі" була жінка, яка при собі мала 10 тис. дол. В цілому, прикордонники затримали 13 осіб.