ua en ru

Бойовики не пускають міжнародних фахівців до місця аварії лайнера, - Семерак

Бойовики не пускають і міжнародних фахівців до місця аварії малазійського лайнера в Донецькій області.

Бойовики не пускають і міжнародних фахівців до місця аварії малазійського лайнера в Донецькій області. Про це сьогодні на прес-конференції заявив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Позиція уряду є чіткою. Ми закликали все міжнародне співтовариство забезпечити об'єктивне розслідування всіх причин та обставин трагедії. Ми направили запрошення малайзійській авіакомпанії, виробнику літака "Боїнг", представникам аеропорту, звідки здійснювався рейс, а також ми запросили міжнародних експертів. На жаль, станом на сьогоднішній ранок сепаратисти не допускають на місце трагедії для встановлення причин і обставин, для проведення об'єктивного розслідування фахівців міжнародного рівня. Саме тому ЄС висловив свою стурбованість роллю терористів і їх поведінкою, враховуючи, що вони не пускають на місце трагедії міжнародних спостерігачів та експертів", - заявив Семерак.

При цьому міністр підкреслив, що зі свого боку українська сторона зробить все для встановлення об'єктивних причин трагедії.

"Ми створили урядову комісію, яка продовжує працювати", - додав він.

Відзначимо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що бойовики не пускають комісію з розслідування аварії малазійського лайнера в Донецькій області до місця події.

Відзначимо, 17 липня тристороння контактна група високопоставлених представників України, Російської Федерації та ОБСЄ 17 липня 2014 р. скликала зустріч у Києві, в ході якої провела відеоконференцію з представниками сепаратистських груп в Донецьку. В ході переговорів було узгоджено низку невідкладних практичних заходів у світлі аварії малазійського пасажирського літака в Донецькій області.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17).

На борту перебувало 298 осіб: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

Літак летів на висоті 10 тис. 100 м.

Станом на 7:00 18 липня на місці падіння літака рятувальники виявили 121 тіло загиблих.

МВС України стверджує, що літак збили бойовики.

Бойовики заперечують свою причетність до інциденту.