ua en ru

Бойовики направили начинений вибухівкою дрон у бік сил АТО на Донбасі

Бойовики направили начинений вибухівкою дрон у бік сил АТО на Донбасі Фото: залишки бойового дрона (facebook.com/ato.news)

Безпілотник рухався у напрямку населеного пункту Верхньоторецьке, але впав у полі

Підтримувані Росією бойовики на Донбасі направили у бік позицій українських військовий начинений вибухівкою безпілотник. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"БЛА рухався у напрямку населеного пункту Верхньоторецьке, але, на щастя, впав у полі. Заряд пластичної вибухової речовини, який становив не менше одного кілограма не здетонував", - йдеться в повідомленні.

За даними українських військових, безпілотний літальний апарат вироблений кустарним способом: зібраний на основі поліпропіленової труби, де містилася капсула з бойовою речовиною та електродетонатором, що приводився у дію внаслідок зіткнення БЛА з об’єктом.

"За попередніми оцінками фахівців штабу АТО, літальний апарат був запрограмований на ураження цілі за раніше уведеними координатами й виконував політ в автоматичному режимі", - наголосили у відомстві.

Зазначено, що нині літальний апарат готують до передачі працівникам Національної поліції для проведення розслідування.

ПРЕС-ЦЕНТР ШТАБУ АТО ПОВІДОМЛЯЄ: Вчора, неподалік позицій сил АТО виявлено залишки саморобного безпілотного літального...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 7 квітня 2018 р.

"Факт застосування противником БЛА-камікадзе є цинічною спробою вчинення на підконтрольній уряду України території терористичного акту проти мирного населення із непередбачуваними наслідками за ступенем важкості", - наголосили в штабі АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за час "великоднього перемир'я" бойовики на Донбасі стріляли 230 разів.