ua en ru

Бойовики мають намір покласти відповідальність за зрив перемир'я на українських військових, - інфоцентр РНБО

Бойовики мають намір покласти відповідальність за зрив перемир'я на українських військових з допомогою провокацій від імені силовиків.

Бойовики мають намір покласти відповідальність за зрив перемир'я на українських військових з допомогою провокацій від імені силовиків. Про це в ході брифінгу заявив представник інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Чеповий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Бойові зіткнення і обстріли зафіксовані під містами Краматорськ, Свердловськ, Слов'янськ і населеними пунктами Бірюкове і Должанський Луганської області, селищами міського типу Іванівка під Слов'янську Донецької області, на дорозі Городище - Червона Талевка та інших місцях в місті Артемівськ Донецької області. Керівництво бойовиків декларує відсутність намірів складати зброю і прагне покласти на українську сторону всю відповідальність за зрив перемир'я, в т.ч. шляхом організації диверсій нібито українськими військовими", - заявив Чеповий.

За його словами, терористи намагаються відновити людські резерви за рахунок примусового залучення до своїх лав місцевого населення, а також громадян інших держав, у першу чергу, громадян Російської Федерації.

"У російському сегменті соціальних мереж здійснюється активний пошук добровольців для відправки на схід України", - резюмував Чеповий.