ua en ru

Бойовики на сході України були завезені з Криму до закриття админграницы, - Держприкордонслужба

Всі бойовики на сході України були завезені з Криму до закриття адміністративної межі з півостровом.

Всі бойовики на сході України були завезені з Криму до закриття адміністративної межі з півостровом. Про це в ході прес-конференції заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є всі підстави вважати що бойовики і зброя були завезені з Криму в той період, коли ще тільки приймалося політичне рішення про закриття адміністративної межі з півостровом. Операція по дестабілізації в східних регіонах планувалася задовго та планово реалізується. Все це зброя і радикали зі спецназівцями РФ в той період були завезені і тільки зараз активізувалися. Що стосується зброї, то всі ви пам'ятаєте скільки зброї було захоплено в будівлях МВС і СБУ", - заявив Сергій Астахов.

Нагадаємо, 30 квітня Кабмін прийняв рішення про тимчасове закриття 27 пунктів пропуску через державний кордон та пункти контролю в Автономній Республіці Крим.

Відзначимо, 5 травня українська армія посилила охорону кордону з Кримом. Зокрема, у Херсонській області біля в'їзду на півострів з'явилися нові танки, перед ними - колючий дріт і рови.