ua en ru

Бойовики "ЛНР" хотіли завербувати співробітницю Луганської ОДА

Бойовики "ЛНР" хотіли завербувати співробітницю Луганської ОДА Фото: СБУ (ssu.gov.ua)

Терористи з так званого "МДБ ЛНР" намагалися завербувати співробітницю Луганської обласної державної адміністрації. Однак жінка не мала наміру чинити державну зраду та звернулася до правоохоронців.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Окупанти затримали жінку на пункті пропуску "Станиця Луганська" та шляхом погроз та шантажу намагалися схилити до співпраці. Бойовики хотіли, щоб жінка передавала їм інформацію про роботу ОДА, персональні дані керівництва та співробітників, паролі доступу до електронної пошти тощо.

"Вони наполягали, аби чиновниця не лише систематично передавала їм службову інформацію, але й залучила до співпраці з ними свого чоловіка-секретоносія, співробітника Національної поліції", - додали в СБУ.

Під тиском жінка погодилася на співпрацю, а по приїзду на підконтрольну Україні території почала отримувати листи від окупантів з погрозами та вимогами вийти на зв'язок. Звернувшись в правоохоронні органи вона надала детальні свідчення щодо обставин свого вербування та поставлених завдань, тому її звільнили від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, нещодавно СБУ викрила спробу вербування директорки одного з готелів у прифронтовому місті ФСБ Росії. Жінка мала шпигувати за українськими військовослужбовцями.