ua en ru

Бойовики використовують знайдену на Донбасі зброю для звинувачення ЗСУ в обстрілах, - розвідка

Бойовики використовують знайдену на Донбасі зброю для звинувачення ЗСУ в обстрілах, - розвідка Фото: бойовики на Донбасі

Місцевих мешканців зобов’язали здавати знайдені боєприпаси до "військових комендатур"

Бойовики використовують знайдені на окупованому Донбасі боєприпаси та зброю для звинувачення Збройних сил України в обстрілах цивільного населення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Як зазначається, бойовики на Донбасі збільшили межі територій навколо розташування військових частин, на які забороняється прохід цивільному населенню. Крім того, місцевих мешканців попередили про відповідальність за збирання та зберігання будь-яких предметів військового призначення, особливо гільз, патронів та осколків боєприпасів.

"Все знайдене місцеві мешканці повинні в обов’язковому порядку здавати до найближчих військових комендатур. Зібрані рештки будуть піддаватися ретельному "аналізу" з метою активізації провокативних звинувачень ЗС України в обстрілах цивільного населення та заперечень щодо здійснення обстрілів російсько-терористичними військами зі знищенням відповідних доказів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація приховує свою присутність на окупованому Донбасі шляхом заборони військовослужбовцям РФ носити шеврони на формі.