ua en ru

Бойовики на Донбасі проводять вербування на "службу" в ДНР, - Тимчук

Бойовики на Донбасі проводять вербування на "службу" в ДНР, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук (УНІАН)

Подібні заходи проводяться через некомплект "особового складу" бойовиків

Бойовики на окупованому Донбасі проводять вербування серед місцевих жителів на "службу" в частинах "армійського корпусу" так званої "Донецької народної республіки". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"В цілому ряді міст і селищ, що знаходяться під контролем ДНР, проводяться так звані "дні професійного орієнтування" (варіант "ярмарків вакансій") з активною участю "військоматів", які і є головними їх організаторами. Головна мета заходів - залучення якомога більшої кількості бажаючих проходити "службу" в частинах 1-го АК ДНР", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, подібні заходи проводяться через некомплект "особового складу", який в окремих батальйонах і бригадах досяг критичного рівня - до 40% від штатної чисельності.

Крім того, Тимчук повідомляє, що за наказом ватажка бойовиків ДНР Олександра Захарченка "МГБ ДНР" проводить набір чоловіків і жінок у віці від 18 до 40 років в "Службу прикордонної охорони ДНР".

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». Відзначається активізація російських окупаційних військ на Донба...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 17 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, за даними української сторони Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню, проросійські бойовики на Донбасі напередодні чергового засідання контактної групи вдвічі збільшили число обстрілу позицій українських військових.