ua en ru

Бойовики на Донбасі продовжують перешкоджати роботі спостерігачів ОБСЄ, - звіт

Бойовики на Донбасі продовжують перешкоджати роботі спостерігачів ОБСЄ, - звіт Фото: спостерігач ОБСЄ на Донбасі (facebook.com/oscesmm)

На тимчасово підконтрольній РФ території рух Місії ОБСЄ було заблоковано 27 раз

У контрольованих Росією районах Донбасу бойовики продовжують переслідувати, погрожувати і перешкоджати роботі спостерігачів Місії ОБСЄ. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням звіт організації.

У районах, контрольованих Росією, робота спостерігачів як і раніше блокується, працівники Місії піддаються переслідуванням, а іноді їм загрожують насильством. У щотижневій доповіді Місія відзначає, що її рух було обмежено 28 разів - 27 разів в районах, контрольованих бойовиками.

США в черговий раз закликають Росію припинити "кампанію втручання, погроз і навіть насильства щодо спостерігачів Місії, які тільки прагнуть виконати мандат ОБСЄ, який був узгоджений кожною державою-учасницею оранізації".

Нагадаємо, 3 жовтня повідомлялося, що проросійські бойовики не пустили наглядову місію ОБСЄ до моніторингу в п'яти населених пунктах на Донбасі.

Спецпредставник ОБСЄ в тристоронньої контактної групи (ТКГ) по Україні Мартін Сайдік закликав сторони бойових дій в Україні докласти максимум зусиль для уникнення людських жертв і пообіцяв зробити зі свого боку максимум для досягнення цієї мети.