ua en ru

Бойовики на Донбасі продовжують порушувати мирні домовленості, - СЦКК

Бойовики на Донбасі продовжують порушувати мирні домовленості, - СЦКК Фото: війна на Донбасі (facebook.com/ato.news)

НЗФ здійснюють терористичні акти проти мирного населення та військовослужбовців ЗСУ

Незаконні збройні формування ОРДО і ОРЛО, незважаючи на взяті на себе зобов'язання при мінських домовленостях і режиму "шкільного перемир'я", надалі продовжують обстріли позицій Збройних сил України та ділянок місцевості поблизу мирних населених пунктів на Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямках. Про це повідомляє Українська сторона СЦКК, передає прес-центр штабу АТО Facebook.

"Особливо залишається напруженою обстановка в районі населених пунктів Новозванівка (територія ОРЛО). В ніч з 16 на 17 вересня поточного року протягом двох годин, бойовики неодноразово застосовували автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю по позиціях Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Тим часом на території ОРДО НЗФ протягом минулої ночі обстрілювали з станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї позиції сил АТО в районі населених пунктів Піски, Невельське та Авдіївка.

БОЙОВИКИ НАДАЛІ ПРОДОВЖУЮТЬ ОБСТРІЛИ ПОЗИЦІЙ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ Українська сторона СЦКК констатує, що незаконні збройн...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 17 вересня 2017 р.

А на Приморському напрямку підрозділи ЗСУ потрапили під вогонь НЗФ ОРДО з населених пунктів Водяне, Старогнатівка і Новотроїцьке.

"Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії незаконних збройних формувань ОРДО і ОРЛО свідчать про грубі порушення мінських домовленостей, про відверте небажання дотримуватися взятих на себе зобов'язань у рамках Тристоронньої контактної групи, свідоме планування і здійснення терористичних актів проти мирного населення та військовослужбовців Збройних сил України", - додали в СЦКК

Нагадаємо, в зоні АТО за добу поранений один український військовий, загиблих немає.