ua en ru

Бойовики на Донбасі примусово роззброюють "непокірні" підрозділу, - штаб АТО

Бойовики на Донбасі примусово роззброюють "непокірні" підрозділу, - штаб АТО Валентин Федічев

Бойовики на Донбасі виробляють примусове роззброєння "непокірних" підрозділів. Про це повідомив заступник командувача АТО полковник Валентин Федічев, передає прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

"Також ми повідомляємо, що факт насильницького роззброєння "непокірних" бойовиків "ДНР" і "ЛНР" підтвердив "спікер парламенту" "ДНР" Пургін. Підтвердили його і найчесніші в світі російські ЗМІ. Знаковим є їх повідомлення, що підрозділ бойовиків під назвою (увага!) "Русь", яке дислокувалося в районі Антрациту, "добровільно здає зброю", - сказав Федічев.

Також, за його словами, через брак військових-контрактників, Росія відсилає на Донбас воювати за бойовиків строковиків.

"А поки повідомляємо, що угруповання російських військ, яка стоїть біля кордонів України - в районі Міллерово (Ростовська область РФ), виникли серйозні проблеми з ротацією військовослужбовців. Справа в тому, що російським генералам не вистачає військовослужбовців-контрактників, які згодні проходити військову службу у прикордонних з Україною районах і постійно зі страхом чекати своєї відправки на Донбас. У зв'язку з недостатністю контрактників, командуванням ЗС РФ прийнято рішення про доукомплектуванні підрозділів військовослужбовцями строкової служби. Як говориться, довоевались, панове росіяни!", - зазначив Федічев.

Відзначимо, раніше в штабі заявляли, що РФ не випускає бойовиків ДНР/ЛНР з окупованого Донбасу.